Visurile mamei mele...

Când am fost mică mi-am dorit o păpuşă, părinții mi-au cumpărat-o. Apoi am visat să mă fac actriță, părinții m-au înscris la un cerc dramatic, unde am jucat-o pe Ruxanda din "Frunze de dor". Mi-am dorit să învăț să desenez, am frecventat o vreme Scoala de pictură, până mi-am dat seama că nu am răbdare să fac cerculețe, trihnghiuri etc; vroiam să pot deodată desena oameni, animale.
Mi-am dorit să fac jurnalism, am o diplomă de la facultatea de jurnalism.
Ca să ajung unde-mi doream eram mereu susținută de părinți, atât moral cât şi financiar, gândidu-mă că aşa e la toți. Şi da, nu am avut întotdeauna ce mi-am dorit, poate nu chiar atunci, dar în esență am mers pe dorințe şi împliniri. Mă refer la din astea mai mărețe, din astea bazate pe capricii nu prea mi s-au împlinit, pentru că se simțea şi la noi mirosul sărăciei în buzunare.
Mama mea a rămas fără mamă când era în clasa a 2! Ea se ruga să le poată reuşi pe toate, plus că mai avea vreo 4 frați mai mici. Le-a reuşit pe toate. În clasa a 2 se trezea de cu zori, mulgea 3 vaci, pregătea de-ale gurii la focul cuptoraşului. Îi hrănea pe toți, îi ducea la grădiniță şi apoi se ducea la şcoală.
Apoi s-a făcut cu o mamă nouă, mamă vitregă, care era mai mult vitregă decât mamă, iertată fiindu-mi adresarea directă. Atunci mama mea şi-a dorit căldura maternă. Mamă fie-ți cu bănat, dar nu a fost să fie. Cu siguranță căldura maternă nu se ascundea în gaura celor câțiva covrigi mucegăiți pe care vi-i dădea la sărbători, încă o dată iartă-mă doamnă  de această adresare directă. Această mamă nouă a mamei mele cucereşte înălțimile astrale şi nu port deloc pică pe ea, vreau să cred că înainte de a li se alătura îngerilor a avut câteva remuşcări şi s-a dus cu inima împăcată.
Apoi mama mea şi-a dorit o păpuşă, cât de mică dar s-o aibă. A avut-o, în clasa a 9, sub pomul şcolii a găsit-o şi se întreba ce să mai facă acum cu ea.
Şi-a dorit să mearga la "tehnicum" să facă carte, "parale" nu erau pentru această dorință a mamei în punga familiei.
S-a căsătorit, până la 30 de ani avea 4 copii, cărora le-a dat totul, pentru că ştia cum e altfel. Nu-şi dorea acel altfel pentru copiii ei.
Şi-a dorit să facem carte. Slavă Domnului, toate avem universități absolvite.
Apoi mi-a mai povestit ceva foarte intetesant:" mi-am dorit să pot croşeta, mi-am dorit să pot scrie, mi-am dorit să fie întotdeauna curat şi frumos în casa mea, mi-am dorit, pe ascuns, să fiu feminină. Dar am ținut veşnic sapa în mână, am făcut toată viața curat în casă, dar covoarele vechi şi şterse nu lăsau să se vadă curățenia, mi-am bus baticul pe cap şi am uitat să-l mai scot, iar de citit nici nu m-ai zic nimic, nu am avut timp să privesc televizorul, d-apoi....Dar ştii totuşi visurile mele au prins viață , prin copiii mei, tu citeşti şi scrii, Rodica croşetează foarte frumos, la Tania e întotdeauna curat în casă, Lena e feminină!"
Am rămas fără cuvinte! Visurile ei le sădise în noi cu atâta iubire încât ele s-au realizat!
Ea le poate face pe toate, doar că îşi asumase alte principii, mai primordiale.
Se pare că totuşi visurile noastre se împlinesc atunci când avem timp să le-admirăm şi iubire să ne mândrim de realizarea lor.
Povestea mamei mele mi-a dat mult de gândit...
Şi totuşi mai devreme sau mai târziu, toate prind viață!
Ea a crezut şi a aşteptat atâta timp!
Mulțumesc MAMA!!!

Comentarii

  1. foarte frumos stiind familia voastra ma bucur ca o puteti multumi pentru tot ce a facut si pentru faptul ca ati ajuns unde ati ajuns in ziua de azi, va stiu pe toate 4 surioare si citind publicatia data mia dat si lacrimi...bravo MARIANA!!!!pupici.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Povestea unei fantome!

Un copil pedepsit nu este doar un copil pedepsit!

Copiii noştri sunt cei care ne schimbã😍😍😍