Fiecare din noi are idealurile sale,si fiecare tinde,mai mult sau mai putin,sa le faca reale. Doar ca suntem foarte nesiguri,ne propunem teluri care se-oglindesc in perfectiune,cu o putere si o gandire imperfecta. 
Din teama sau nesiguranta ne este frica sa visam maret,sa oferim timp visurilor noastre,sa credem in realizarea lor.
...si cerem siguranta si confort de la prieteni,parinti,serviciu,politicieni,cand noi,nici macar noua nu ne mai suntem fideli la capitolul incredere.
Ii drept ca pasim dintr-o criza in alta,si nu neaparat politica,dimpotriva, personala,amoroasa,carieristica si tot asa, si parca nu ne arde de scopuri si idealuri. Pentru ca noi nici nu stim cum sa le formulam corect. Noi vrem tot deodata...vrem si-un lup satul s-o oaie intreaga!
"Chiar ni-i śiudâ" ca suntem atat de saraci cu duhu, c-am invatat doar sa ne plingem de mila,sa cautam rezolvari departe de noi,sa intelegem ce putere are gandu si cuvantu,sa fugim de oameni puternici,frumosi,pe care-i numim ciudati,in lumea lor inventata.
"Chiar ni-i śiudî" cã nu facem nimic sa crestem si doar atata maretie se ascunde in noi,dar mergem cu turma,ce sa facem.
Suntem atat de frumosi,atat de talentati,bogati,avem valori si traditii cum nu mai exista in lume. Noi vindem totul si fugim!de gandurile noastre,de posibilitatile noastre,de sansele noastre, de idealurile care se nasc in copilul din noi,in care el atat de mult crede,fugim de noi insine!
...noi nu traim in conditiile tarii,noi traim in saracia personala si-o imprastiem peste tot,ca sa nu fim singurii prinsi in plasa suferintei.
Politica i-o curva(cer iertare de adresare corecta), e un vampir caruia-i dam atentia, timpul si pe noi insine,pina raminem goi ca un schelet. Si-acolo aruncam toate capurile de peste. 
Noi am inventat coruptia si noi o sadim in cantitati mari, noi vrem salarii mai mari,da zambim sefilor si ramanem zilnic peste program, noua ne este frica sa dam glas doleantelor noastre,noi traim din pareri straine,noi doar aruncam cu pietre si nu in noi. 
In locul politicienilor si noi fi-vom la fel,pentru ca noi nici macar propriile scopuri nu le mai recunoastem, si asta nu are deloc legatura cu coruptia,saracia,politica,maidanul din kiev.
...nici macar lumea noastra n-o mai miscam c-un deget...avem bariere la vise,idealuri,teluri...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

"Teleneşti, ĩţi ducem faima!" a ajuns ĩn Irlanda. Avem o ediţie femininã. Astãzi ne mândrim cu Ana Chihai!!!

Interpreta Aurica Cordineanu își deschide sufletul în cadrul proiectului "Telenești, îți ducem faima!"

Cele mai importante întâlniri ale vieții