Dac-aș bate la ușa inimii mele...

          Ducem vieți agitate, cu o încărcătură emoțională care ne secătuiește de putere și bucurii.  Uneori avem motive întemeiate să fim triști, nefericiți, disperați, obosiți. Dar de cele mai multe ori ne supărăm pe nimicuri care nu merită atenția noastră emoțională, pe fleacuri care ne prind în capcana lor.
         Felul cum ne comportăm spune foarte multe despre ceea ce simțim. Sunt multe situații în fața cărora reaționăm exagerat. De multe ori, această exagerare este picătura care umple paharul. Pe această picătură aruncăm toată durerea pe care o simțim ca un nod în suflet, de la care vrem să urlăm.
 O aruncăm asupra altor oameni, pentru că noi nu mai putem trăi cu ea.  Și uite anume această picătură distruge relații, fiecare din noi trăind în continuare încoronat în propriul orgoliu.
Nimeni nu este răspunzător pentru tristețile noastre, pentru eșecurile noastre. Da! Sunt oameni care ne scot din sărite și ne pun nervii la încercare, dar nimeni nu ne poate tulbura într-atât doar dacă această tulburare nu este deja în noi.



Știind și înțelegând aceste aspecte oricum vom cădea pradă furiei și agresivității, dar de fiecare dată va fi mai puțin dureros, iar treptat vom învăța că eșecul este o oportunitate enormă de învățare, de înțelepciune!
Suntem stăpânii unei puteri interioare nelimitate. Dac-am dori, dac-am îndrăzni să batem la ușa inimii noastre și să intrăm acolo, am descoperi surse inepuizabile de putere, perseverență, curaj, autenticitate, iubire,frumusețe, credință.
Niciodată nu e târziu pentru o schimbare, absolut niciodată!
Primul pas al schimbării este conștientizarea. Asta nu înseamnă că punem capacul inconștienței, asta înseamnă că o vedem și o putem controla.
Inconștiența este o școală, cu lecții și învățăminte pe care le transformăm în experiențe.
          O dată făcut primul pas, nu vom mai fi la fel niciodată. E pasul inițiatic către călătoria spre noi, spre ființa noastră interioară doldora de frumusețe. Este cea mai frumoasă călătorie! Cu multe suișuri, cu multe coborâșuri, dar plină de armonie și de cunoaștere de sine.

( va urma) 

sursa foto: pixabay


Eu mă numesc Mariana și sunt vocea acestui blog. Dacă îți place ce scriu și cum scriu, te aștept și pe pagina de facebook a bloguluiJurnalul unei zâne, ca să afli primul despre noile postări! Îți mulțumesc pentru vizită!


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

"Teleneşti, ĩţi ducem faima!" a ajuns ĩn Irlanda. Avem o ediţie femininã. Astãzi ne mândrim cu Ana Chihai!!!

Interpreta Aurica Cordineanu își deschide sufletul în cadrul proiectului "Telenești, îți ducem faima!"

Cele mai importante întâlniri ale vieții