"Ai grijă cum treci strada" - o cărțulie educativă, pe placul copiilor

         Astăzi am să vă povestesc despre o cărțulie foarte utilă pentru copii, din care ei învață cum să traverseze strada Ai grijă cum treci strada”. Am cumpărat-o de la librăria Librarius și mi-a bucurat așteptările. Această carte face parte dintr-o serie de cărți „Ai grijă”, pe care  încă ne le-am cumpărat.

      Este povestea unui elefănțel curios care abia învață regulile de circulație. El fuge printre mașini spre ghereta cu înghețată sau aleargă după un balon, fără să cunoască regulile în trafic sau pericolele la care se supune.
 Asta nu e ceva ieșit din comun, aproape toți copiii de vâsta 2-4 ani se rup din mâinile adulților ca să fugă și ei printre mașini. Deaceea este obligatoriu să ne învâțăm copiii cum se trece strada. Bineînțeles că prevalează exemplul personal. Nu sunt eu prima care am văzut adulți trecând strada împreună cu copiii în locurile neautorizate. Noi suntem primul și cel mai de impact exemplu pentru copiii noștri. De altfel, noi putem fi și cel mai bun exemplu, dar și cel mai rău exemplu. Fiindcă noi toți vrem binele copiilor noștri, eu cred în noi toți că noi alegem să fim cel mai bun exemplu.

Și în aceasta carte elefănțelul curios este îndrumat de tatăl său, care îi explică puiului său când are voie să treacă strada, la ce servește semaforul, ce este trecerea de pietoni, ce consecințe poate avea traverasarea străzii fără să ținem cont de regulile de circulație. Mi-a plăcut mult că tatăl elefant îl învață pe elefănțelul nostru curios și zglobiu că în orice situație, cât de verde n-ar fi culoarea semaforului, cât de pustie n-ar fi trecerea de pietoni, el trebuie să privească mereu în stânga și în dreapta, pentru a se convinge încă o dată că poate să traverseze strada în siguranță.

Cartea îi învață pe copii să traverseze strada în siguranță, culorile semaforului și semnificația lor, să cunoască indicatoarele de circulație speciale pentru pietoni, să- și țină părinții de mână în timp ce traversează, și mai învață de aici faptul că graba nu este tot timpul o ieșire din situație sau un scop în sine.

Este și o carte foarte interesantă cu activități pentru copii. Cartea conține autocolante cu culorile semaforului, cu indicațiile rutiere, cu trecerea de pietoni, cu animalele care sunt la volan. Copiii trebuie să lipească aceste autocolante pe paginile cărții în acele locuri care sunt colorate doar în alb negru. șoferii sunt animalele din pădure.  Pe diferite pagini, la volan pot să fie aceiași șoferi din pagina  precedentă, dar în poziție inversă. Uite aici intervine și se cizelează atenția copilului când trebuie să aleagă din toate autocolantele pe cea potrivită. La sfârșitul cărții este și o diplomă pentru copii, fiind felicitați pentru însușirea regulilor de siguranță în trafic.

       Este o carte foarte interesantă și o recomnad din tot sufletul. Copiii noștri au rămas foarte încântați de ea, plus că se poate discuta pe marginea imaginilor, dacă e bine ce face elefănțelul curios sau nu e bine, iar de diplomă au rămas mega încântați.

Eu mă numesc Mariana și sunt vocea acestui blog. Dacă îți place ce scriu și cum scriu, te aștept și pe pagina de facebook a bloguluiJurnalul unei zâne, ca să afli primul despre noile postări! Îți mulțumesc pentru vizită!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

"Teleneşti, ĩţi ducem faima!" a ajuns ĩn Irlanda. Avem o ediţie femininã. Astãzi ne mândrim cu Ana Chihai!!!

Interpreta Aurica Cordineanu își deschide sufletul în cadrul proiectului "Telenești, îți ducem faima!"

Cele mai importante întâlniri ale vieții